evenementen gent

Evenementen in Gent: Een bruisende stad vol culturele hoogtepunten

Gent, de historische stad in het hart van Vlaanderen, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en levendige cultuur. Maar wat deze stad echt bijzonder maakt, is de overvloed aan evenementen die jaarlijks plaatsvinden. Of je nu een liefhebber bent van muziek, kunst, theater of gastronomie, er is altijd wel iets te beleven in Gent.

Een van de meest populaire evenementen in Gent is de Gentse Feesten. Elk jaar in juli verandert de hele stad in één groot feestterrein. Tien dagen lang kunnen bezoekers genieten van muziekoptredens op verschillende podia, straattheater, tentoonstellingen en nog veel meer. De sfeer tijdens de Gentse Feesten is werkelijk uniek en trekt jaarlijks duizenden mensen van over de hele wereld.

Naast de Gentse Feesten zijn er gedurende het hele jaar talloze andere festivals en evenementen die het culturele leven van de stad verrijken. Het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent bijvoorbeeld, brengt filmmakers en filmliefhebbers samen voor een week vol filmvertoningen en speciale evenementen.

Voor muziekliefhebbers heeft Gent ook veel te bieden. Het Sint-Baafsplein wordt regelmatig omgetoverd tot een openluchtpodium waar nationale en internationale artiesten optredens geven tijdens de “Gentse Zomerconcerten”. Daarnaast zijn er in de stad diverse concertzalen en clubs waar je kunt genieten van live muziek in allerlei genres, van jazz en klassiek tot rock en elektronische muziek.

Op het gebied van kunst heeft Gent ook veel te bieden. Het Museum voor Schone Kunsten (MSK) herbergt een indrukwekkende collectie schilderijen en sculpturen, terwijl het Design Museum een breed scala aan designobjecten tentoonstelt. Daarnaast zijn er regelmatig tijdelijke tentoonstellingen en kunstevenementen die de culturele scene van de stad verrijken.

En laten we vooral de culinaire evenementen niet vergeten! Gent staat bekend om zijn heerlijke streekgerechten en ambachtelijke bieren. Tijdens evenementen zoals het “Gentse Horeca Festival” en “Gent Smaakt!” kunnen bezoekers kennismaken met de lokale keuken en genieten van culinaire hoogstandjes uit alle hoeken van de wereld.

Kortom, Gent is een stad die bruist van de evenementen. Of je nu een lokale inwoner bent of een toerist die op zoek is naar een onvergetelijke ervaring, er is altijd wel iets te ontdekken in deze levendige stad. Dompel jezelf onder in de cultuur, geniet van livemuziek, bewonder kunstwerken of proef de heerlijke gastronomie – er is voor elk wat wils in Gent!

 

7 Veelgestelde Vragen over Evenementen in Gent

 1. Wanneer vinden de Gentse Feesten plaats?
 2. Wat zijn de hoogtepunten van de Gentse Feesten?
 3. Welke artiesten treden op tijdens de Gentse Zomerconcerten?
 4. Waar kan ik kaartjes kopen voor evenementen in Gent?
 5. Hoe kan ik op de hoogte blijven van aankomende evenementen in Gent?
 6. Zijn er speciale evenementen voor kinderen tijdens de Gentse Feesten?
 7. Kan ik mijn eigen evenement organiseren in Gent en hoe kan ik dit aanvragen?

Wanneer vinden de Gentse Feesten plaats?

De Gentse Feesten vinden jaarlijks plaats in de derde week van juli. Het festival duurt tien dagen en begint op de vrijdag voor de derde zondag van juli. Tijdens deze periode wordt de hele stad Gent omgetoverd tot een bruisend feestterrein waar bezoekers kunnen genieten van muziek, theater, straatanimatie, tentoonstellingen en nog veel meer. De exacte data kunnen echter variëren, dus het is altijd goed om de officiële website of lokale evenementenkalenders te raadplegen voor de meest recente informatie over de Gentse Feesten.

Wat zijn de hoogtepunten van de Gentse Feesten?

De Gentse Feesten zijn een van de meest geliefde evenementen in Gent en bieden een breed scala aan activiteiten en hoogtepunten. Hier zijn enkele van de hoogtepunten die je tijdens de Gentse Feesten kunt verwachten:

 1. Muziekoptredens: Tijdens de Gentse Feesten treden er op verschillende podia in de hele stad nationale en internationale artiesten op. Of je nu houdt van pop, rock, jazz, elektronische muziek of traditionele volksmuziek, er is voor elk wat wils. Het Sint-Baafsplein en het Baudelohof zijn bekende locaties waar regelmatig optredens plaatsvinden.
 2. Straattheater: Een van de meest kenmerkende aspecten van de Gentse Feesten is het straattheater dat door de hele stad te vinden is. Straatartiesten uit binnen- en buitenland vermaken het publiek met acrobatiek, clownerie, mime, levende standbeelden en nog veel meer. De straten van Gent worden omgetoverd tot een kleurrijk spektakel vol verrassingen.
 3. Tentoonstellingen: Tijdens de Gentse Feesten worden ook talrijke tentoonstellingen georganiseerd in verschillende culturele centra, galerijen en musea in de stad. Bezoekers kunnen genieten van kunstwerken, fotografie-exposities, installaties en andere artistieke uitingen.
 4. Kinderactiviteiten: Ook aan de jongste bezoekers wordt gedacht tijdens de Gentse Feesten. Er zijn speciale kinderactiviteiten en voorstellingen die de verbeelding van kinderen prikkelen en hen een onvergetelijke ervaring bezorgen.
 5. Culinaire lekkernijen: Tijdens de Gentse Feesten kun je genieten van heerlijk eten en drinken. Op verschillende plaatsen in de stad vind je eetkraampjes waar je kunt proeven van lokale specialiteiten, zoals Gentse neuzen (cuberdons), Gentse waterzooi en andere lekkernijen. Ook de vele terrasjes en cafés zijn perfecte plekken om te ontspannen met een drankje.
 6. Vuurwerk: De Gentse Feesten worden traditioneel afgesloten met een spectaculair vuurwerk dat de nachtelijke hemel boven de stad verlicht. Het vuurwerk is een prachtige afsluiting van het festival en trekt altijd veel toeschouwers.

Kortom, de Gentse Feesten bieden een unieke mix van muziek, theater, kunst, gastronomie en feestvreugde. Het is een evenement dat jong en oud samenbrengt om te genieten van alles wat deze bruisende stad te bieden heeft. Mis deze kans niet om de magie van de Gentse Feesten zelf te ervaren!

Welke artiesten treden op tijdens de Gentse Zomerconcerten?

De line-up van de Gentse Zomerconcerten varieert elk jaar, afhankelijk van het programma dat is samengesteld. De concerten vinden plaats op het Sint-Baafsplein en brengen een mix van nationale en internationale artiesten naar Gent. Hier zijn enkele voorbeelden van artiesten die in voorgaande jaren hebben opgetreden:

 1. Novastar – De Belgische singer-songwriter Joost Zweegers, beter bekend als Novastar, heeft al meerdere keren opgetreden tijdens de Gentse Zomerconcerten. Met zijn kenmerkende stem en melancholische melodieën weet hij het publiek telkens weer te betoveren.
 2. Bart Peeters – Een bekende naam in de Belgische muziekwereld, Bart Peeters is een veelzijdige artiest die zowel zingt als acteert. Tijdens zijn optredens zorgt hij voor een feestelijke sfeer met zijn aanstekelijke nummers en energieke podiumaanwezigheid.
 3. Gabriel Rios – Deze Puerto Ricaanse-Belgische singer-songwriter heeft al meerdere keren indruk gemaakt tijdens de Gentse Zomerconcerten. Met zijn unieke mix van folk, pop en latin-invloeden weet Gabriel Rios het publiek te betoveren met zijn intieme en emotionele optredens.
 4. Selah Sue – Als een van België’s meest getalenteerde zangeressen heeft Selah Sue al vele harten veroverd met haar soulvolle stem en dynamische performances. Haar optredens tijdens de Gentse Zomerconcerten hebben altijd voor een onvergetelijke ervaring gezorgd.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van artiesten die in voorgaande jaren hebben opgetreden tijdens de Gentse Zomerconcerten. Het programma kan variëren, dus het is altijd de moeite waard om de officiële website of aankondigingen in de gaten te houden voor de meest recente line-up en optredende artiesten.

Waar kan ik kaartjes kopen voor evenementen in Gent?

Voor het kopen van kaartjes voor evenementen in Gent zijn er verschillende mogelijkheden:

 1. Online ticketverkoop: Veel evenementen bieden online ticketverkoop aan via hun officiële website of via erkende ticketplatforms. Op de website van het specifieke evenement kun je vaak direct kaartjes kopen. Daarnaast zijn er bekende ticketplatforms zoals Ticketmaster, Eventbrite en Fnac die ook een breed scala aan evenementen in Gent aanbieden.
 2. Fysieke verkooppunten: Sommige grote evenementen hebben fysieke verkooppunten waar je kaartjes kunt kopen. Dit kunnen bijvoorbeeld lokale boekhandels, platenzaken of toeristische informatiecentra zijn. Informeer bij het specifieke evenement naar de beschikbare verkooppunten.
 3. Lokale ticketwinkels: In Gent zijn er ook winkels die gespecialiseerd zijn in de verkoop van tickets voor diverse evenementen. Deze winkels bieden vaak een breed scala aan tickets voor zowel grote als kleinere lokale evenementen.
 4. Aan de deur: Bij sommige kleinere evenementen is het mogelijk om kaartjes aan de deur te kopen op de dag van het evenement zelf. Houd er echter rekening mee dat populaire evenementen snel uitverkocht kunnen raken, dus het is raadzaam om van tevoren te controleren of er nog kaartjes beschikbaar zijn.

Het is altijd goed om op tijd te informeren en kaartjes te kopen, vooral voor populaire evenementen waarvan de kaartjes snel uitverkocht kunnen raken. Controleer altijd de officiële kanalen en websites van het evenement om ervoor te zorgen dat je kaartjes koopt bij betrouwbare verkooppunten. Geniet van de evenementen in Gent!

Hoe kan ik op de hoogte blijven van aankomende evenementen in Gent?

Als je op de hoogte wilt blijven van aankomende evenementen in Gent, zijn er verschillende manieren waarop je dit kunt doen:

 1. Bezoek de officiële website van de stad Gent: Op de website van de stad vind je een sectie gewijd aan evenementen. Hier kun je informatie vinden over aankomende festivals, concerten, tentoonstellingen en andere culturele activiteiten. De website wordt regelmatig bijgewerkt met nieuwe evenementen en biedt gedetailleerde informatie over data, locaties en ticketverkoop.
 2. Volg sociale media-accounts: Veel evenementenorganisatoren, culturele centra en artiesten hebben sociale media-accounts waar ze aankondigingen doen over hun komende evenementen. Door deze accounts te volgen, blijf je op de hoogte van het laatste nieuws en ontvang je meldingen over nieuwe evenementen in Gent.
 3. Abonneer je op nieuwsbrieven: Veel culturele instellingen, theaters, concertzalen en festivals bieden nieuwsbrieven aan waarin ze informatie delen over aankomende evenementen. Door je te abonneren op deze nieuwsbrieven ontvang je regelmatig updates rechtstreeks in je inbox.
 4. Gebruik lokale evenementengidsen: Er zijn verschillende lokale websites en apps die dienen als gids voor evenementen in Gent. Deze platforms verzamelen informatie over diverse activiteiten en stellen gebruikers in staat om te zoeken op datum, locatie of categorie. Door gebruik te maken van dergelijke gidsen kun je gemakkelijk alle aankomende evenementen in Gent ontdekken.
 5. Bezoek toeristische informatiepunten: Als je in Gent bent, kun je ook naar toeristische informatiepunten gaan, zoals het Gentse Toerisme- en Congresbureau of de lokale VVV-kantoren. Hier kun je brochures, flyers en andere informatiematerialen krijgen over aankomende evenementen en activiteiten in de stad.

Door een combinatie van deze methoden te gebruiken, kun je gemakkelijk op de hoogte blijven van alle spannende evenementen die binnenkort in Gent zullen plaatsvinden. Veel plezier met het ontdekken van alles wat deze bruisende stad te bieden heeft!

Zijn er speciale evenementen voor kinderen tijdens de Gentse Feesten?

Absoluut! Tijdens de Gentse Feesten worden er ook speciale evenementen georganiseerd voor kinderen, zodat zij kunnen genieten van de feestelijke sfeer in de stad. Hier zijn enkele van de activiteiten die speciaal voor kinderen worden georganiseerd:

 1. Kinderstraat: In het centrum van Gent wordt een hele straat omgetoverd tot een speelparadijs voor kinderen. Er zijn springkastelen, spelletjes, knutselactiviteiten en nog veel meer om de kleintjes te vermaken.
 2. Kinderprogramma op het Sint-Baafsplein: Het Sint-Baafsplein biedt niet alleen muziekoptredens voor volwassenen, maar er is ook een speciaal programma voor kinderen. Denk aan theater- en dansvoorstellingen, circusacts en interactieve shows die jonge toeschouwers zullen betoveren.
 3. Kindergrime: Op verschillende locaties in de stad kunnen kinderen terecht voor kleurrijke gezichtsbeschilderingen en fantasierijke grime. Ze kunnen zich laten omtoveren tot hun favoriete personages of dieren.
 4. Straattheater: Tijdens de Gentse Feesten is er volop straattheater te zien in de hele stad. Veel van deze optredens zijn geschikt voor alle leeftijden en zullen jonge kijkers verrassen met acrobatiek, clowns, poppentheater en andere vormen van vermakelijk straatentertainment.
 5. Workshops: Verschillende organisaties bieden workshops aan waar kinderen kunnen meedoen aan creatieve activiteiten zoals schilderen, knutselen en dansen. Deze workshops zijn een geweldige manier voor kinderen om hun artistieke vaardigheden te ontdekken en te ontwikkelen.

Houd er rekening mee dat het specifieke programma van de Gentse Feesten elk jaar kan variëren, dus het is altijd een goed idee om de officiële website of lokale evenementengidsen te raadplegen voor de meest actuele informatie over kindvriendelijke activiteiten tijdens dit bruisende festival.

Kan ik mijn eigen evenement organiseren in Gent en hoe kan ik dit aanvragen?

Absoluut! Het organiseren van je eigen evenement in Gent is zeker mogelijk en er zijn verschillende stappen die je moet volgen om dit aan te vragen. Hier is een overzicht van het proces:

 1. Concept en planning: Begin met het uitwerken van je idee voor het evenement. Denk na over het doel, de doelgroep, de datum, de locatie en andere belangrijke details. Zorg ervoor dat je een duidelijk en haalbaar plan hebt voordat je verder gaat.
 2. Locatie: Kies een geschikte locatie voor je evenement in Gent. Dit kan variëren van openbare parken en pleinen tot culturele centra, zalen of andere specifieke locaties. Neem contact op met de beheerders van de gekozen locatie om beschikbaarheid te controleren en eventuele vereisten of vergunningen te bespreken.
 3. Vergunningen en toestemming: Afhankelijk van de aard en omvang van je evenement, kunnen er vergunningen en toestemmingen nodig zijn. Neem contact op met de stad Gent om informatie te verkrijgen over welke vergunningen vereist zijn voor jouw specifieke evenement. Dit kan onder andere gaan over geluidsvergunningen, veiligheidsmaatregelen, tijdelijke infrastructuur, voedselvergunningen, etc.
 4. Evenementenaanvraag: Vul een evenementenaanvraagformulier in bij de stad Gent. Dit formulier is beschikbaar op hun website of kan worden verkregen bij het Evenementencoördinatiebureau van de stad Gent. Zorg ervoor dat je alle gevraagde informatie verstrekt, inclusief de details van het evenement, de locatie, de datum en eventuele bijzondere vereisten.
 5. Communicatie en coördinatie: Houd contact met de stad Gent gedurende het hele proces. Zij zullen je begeleiden en eventuele vragen beantwoorden. Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten en informatie tijdig indient, zodat alles soepel kan verlopen.
 6. Promotie: Zodra je toestemming hebt gekregen voor je evenement, kun je beginnen met het promoten ervan. Maak gebruik van sociale media, lokale publicaties en andere kanalen om mensen op de hoogte te brengen van je evenement en hen uit te nodigen om deel te nemen.

Het organiseren van een evenement vereist planning, inzet en samenwerking met de juiste instanties. Door het volgen van deze stappen en het in contact blijven met de stad Gent, kun je jouw eigen evenement succesvol organiseren in deze prachtige stad. Veel succes!

Zoeken

Over

Lorem Ipsum is de standaard dummietekst van de industrie sinds de 16e eeuw, toen een onbekende drukker een zethaak met letters nam en ze door elkaar husselde om een letterproef te maken.

Lorem Ipsum is de standaard dummietekst van de industrie sinds de 16e eeuw, toen een onbekende drukker een zethaak met letters nam en ze door elkaar husselde om een letterproef te maken. Het heeft niet alleen vijf eeuwen overleefd, maar is ook, vrijwel onveranderd, overgenomen in elektronische letterzetting.